Sportmassage
 

Waarom sportmassage?

Door middel van sportmassage zet je lichaamsvloeistoffen in beweging. Een sportmassage kan met verschillende doelen gegeven worden. Ter voorbereiding op een sportprestatie, bijvoorbeeld een wedstrijd, zorgt een activerende sportmassage voor de wedstrijd voor een goede doorbloeding van de spieren. Via een verhoogde bloedtoevoer kunnen belangrijke voedingsstoffen, mineralen andere belangrijke stoffen beter naar de spieren getransporteerd worden. De spieren kunnen dan beter presteren.

Behandelplan op maat

Hoeveel behandelingen iemand nodig heeft hangt af van de ernst van de klacht, wat de oorzaak is, iemands leeftijd en zijn algehele gezondheid. Over het algemeen geldt dat acute problemen sneller te verhelpen zijn dan chronische aandoeningen. Loop dus niet te lang met iets door maar maak snel een afspraak.

Na een sportieve prestatie wordt er een andere sportmassage gegeven, een zogenaamde sederende sportmassage. Hierbij is het doel het afvoeren van afvalstoffen en reststoffen van de verbranding in de spieren en omliggende weefsels. Dit bevordert het herstel van de spier, zodat hij sneller klaar is voor de volgende training of prestatie. Het is erg effectief tegen spierpijn en het helpt de harde spieren weer ontspannen.

Ook sportblessures hebben baat bij sportmassage, door de verhoogde doorbloeding en afvoer van onnodige stoffen kunnen weefsels sneller herstellen en wordt pijn verminderd. In combinatie met goede oefeningen en een goede trainingsopbouw kun je snel weer verder met sporten.

Mogelijke combinatiebehandelingen

Als u komt voor sportmassage krijgt u sportmassage, maar als ik denk dat ik u beter kan helpen met sport acupunctuur dan zal ik dat aangeven. De keuze blijft natuurlijk altijd aan u. Het intapen van spieren of gewrichten behoort ook tot de mogelijkheden.

Wat is het resultaat van de behandeling?

Het resultaat van de behandeling is afhankelijk van het doel. Een activerende sportmassage voor het sporten kan een betere prestatie opleveren en het risico op een blessure verkleinen. Een sederende sportmassage na het sporten helpt de spieren te ontspannen, gaat spierpijn tegen en helpt voor een beter en sneller herstel.

Hoe word de behandeling uitgevoerd?

Bij uw eerste afspraak vind er een intake plaats, waarin uw zorgvraag in kaart wordt gebracht. Als alle gegevens verzameld zijn en duidelijk is wat er gedaan moet worden, volgt er een behandelplan en een behandeling. In het behandelplan wordt onder andere vastgelegd waar de behandeling uit bestaat, wat de frequentie zal zijn en de geschatte aantal benodigde behandelingen. Wanneer u akkoord gaat met het behandelplan volgt de sportmassage.

Kennis en ervaring

In 2014 heb ik de opleiding tot sportmasseur  succesvol afgerond. Sindsdien ben ik lid van de Nederlands Genootschap Sportmasseurs (NGS). In mijn praktijk behandel en begeleid ik vele terugkerende fanatieke sporters zoals wielrenners, hardlopers, (kick-)boksers en wandelmarslopers.

Gebruikte producten en hulpmiddelen

Er wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke oliën die ook nog eens goed zijn voor de huid.
Het tapen van spieren of gewrichten behoort ook tot de mogelijkheden.

Kosten sportmassage

De kosten zijn afhankelijk van de duur van de behandeling en het gebruik van extra materialen als bandages. Voor een behandeling op locatie worden reiskosten en reistijd in rekening gebracht. Neem voor exacte prijsopgave even contact op.

Voor wie is sportmassage bedoeld?

Voor iedereen die een massage wenst op het niveau van spieren en bindweefsel ten behoeve van een sportgerelateerde aanleiding.

Uw privacy is belangrijk

Zonder uw toestemming wordt uw persoonlijke informatie nooit verstrekt aan derden.

Vergoedingen zorgverzekering

Of uw behandeling vergoed wordt hangt af van uw zorgpakket. Neemt u in geval van twijfel contact op met uw zorgverzekeraar, het liefst nog vóór uw eerste afspraak.

Vragen of een afspraak maken?

U kunt altijd een afspraak maken door een email te sturen of u kunt van maandag tot en met vrijdag tot 18:00 uur bellen naar 0652333147.

Tijdens een behandeling wordt voor de rust van de klant/cliënt de telefoon niet opgenomen. Spreekt u dan alstublieft duidelijk uw naam en telefoonnummer in met eventueel uw boodschap. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld of, indien mogelijk, op het tijdstip dat u heeft ingesproken.

Een afspraak mag tot 1 werkdag van te voren worden verzet of afgemeld, gebeurt dit te kort van te voren of helemaal niet, wordt de behandeling geheel in rekening gebracht.

Uitzonderingen

Voorwaarde voor een behandeling is dat de huid intact is en dat er geen sprake is van een besmettelijke ziekte als gordelroos. Overleg bij twijfel even tijdens het maken van u eerste afspraak.