Over mij.
 

Aan het werk

Het werd tijd!

In 2005 durfde ik de sprong te wagen om voor mezelf te beginnen. Ik werkte toen nog voor een technisch bedrijf in een functie waarin ik verantwoordelijk was voor de kwaliteit van microchips voor de autoindustrie op mijn afdeling . Dat was voor mij niet de ideale omgeving. Ik had gestudeerd om allround schoonheidsspecialiste, nagelstyliste en visagist te zijn en hier en daar had ik ook al in salons gewerkt zoals Sanadome, maar overal krijg je maar een paar uurtjes werk per week, niet genoeg om van rond te komen. Daardoor kwam ik via via bij een technisch bedrijf terecht. ik vond mezelf in een technische omgeving met een hoop machines en herrie, wel een hele schone lucht, dat dan weer wel. Ik had ontevreden collega's, ontevreden leidinggevenden en de sfeer was niet optimaal ;-). 
Ik verdiende er lekker, maar ik was niet persé heel blij want ik deed natuurlijk iets waar mijn hart niet lag. Het duurde achteraf te lang (inmiddels waren migraines een gewoonte geworden) maar uiteindelijk besloot ik voor mezelf te gaan werken, hoe spannend dit financieel ook was.

Ik kwam "toevallig" mensen tegen die ik wel eens als schoonheidspecialiste had behandeld en ze werden klant. Ik kon dus thuis het beroep van schoonheidsspecialiste oppakken en uitbreiden en het werk voor het bedrijf afbouwen.
Doordat ik inkomen had kon ik de opleiding voor acupuncturist gaan volgen, want ik wilde heel graag ook mensen helpen met hun gezondheid.
Mensen zeiden vaak dat ik goed kon masseren en dus ging ik dat steeds meer doen. Medisch, door de opleiding tot Tuina therapeut te volgen, (Tuina is Chinese medische massage), maar ook door veel massage te gebruiken in mijn beauty- en wellnessbehandelingen.
Nu werk ik met veel plezier in mijn praktijk en schoonheidssalon.
 

Dit is typisch Barbara

  • Ik hou er wel van problemen niet al te zwaar te nemen, met een beetje humor hou ik het luchtig voor mezelf
  • Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te leren, zo heb ik geleerd te macrameën en maak ik nu zelf plantenhangers, wandkleden en accessoires voor in huis
  • Ik ben ook graag bezig met mijn interieur, ik volg de woonprogramma's en pas regelmatig het interieur van de huiskamer aan, een nieuwe kleur op de muur doet wonderen...
  • Ik zorg graag voor mijn twee honden en mijn dwergpapagaaitje
  • Ik ben ook een planten liefhebben die graag stekjes of zaden uitwisselt, dus heb je ergens een stekje van en wil je ruilen, dan kan dat!

Als je mij zou kennen dan zou je weten dat ik..

  • heel erg veel van dieren hou, met name honden, ik heb er 2, Diva (13 jaar) en Cookie (7 jaar) beide een labrador mix. 
  • dol ben op Latijns Amerikaanse muziek en dansen, zoals salsa, bachata, kizomba. Voor Corona ging ik ook regelmatig naar leuke sociale dansfeesten waar iedereen gezellig met elkaar danst. Hopelijk kan het binnenkort weer.
  • graag op vakantie ga, het liefst een bestemming waar ik ook kan scuba-diven! Ik heb de mooiste duiken gemaakt op Bonaire, Egypte, Maleisië en Indonesië. Maar met de camper door Amerika reizen hoort ook bij mijn favorieten!
  • hou van de pokeravonden met de buren. Zonder geld, maar we houden wél bij wie telkens op welke plaats staat na elke pot in een serie van 15- 20 potjes poker per jaar. Wanneer het weer mag pikken we het weer op!
Lotusbloem
Macramé wandkleed boven de bank
Rico en Maui
Diva en Cookie