Uw therapeut
 

Over uw therapeut

In 2007 heb ik de opleiding Acupunctuur afgerond volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze. Dit heb ik gedaan bij de Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing Bai. Hierbij heb ik tevens de opleiding Westers Medische Basis gevolgd en afgerond. Sindsdien ben ik mijn praktijk gestart voor acupunctuurbehandelingen volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Tevens ben ik lid van het HBO register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg, RBNG.

Jaarlijkse bijscholing

Jaarlijks volg ik de nodige na- en bijscholingen op verschillende gebieden. Dit doe ik om mijn kennis en vaardigheden te  blijven verdiepen en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.  Zo til ik mijn vaardigheden als therapeut continu naar een hoger niveau en dat komt u als cliënt natuurlijk ten goede.

Ik heb de volgende na- en bijscholingen met succes afgerond:

– EHBO (jaarlijks)
– Naaldtechnieken voor gevorderden
– TCG voor dieren
– Nan Jing, klassieke teksten Chinese Geneeskunde

In 2011 heb ik mijn vakdiploma TuiNa behaald. Tuina is een Chinese medische massagetherapie en is een belangrijke component in de traditionele Chinese geneeskunde. Deze massagevorm wordt ingezet voor de behandeling van medische klachten en wordt nog steeds toegepast in de Chinese ziekenhuizen. Ook in mijn praktijk blijkt het heel goed te werken.
Ik zet TuiNa voornamelijk in voor pijnklachten, zoals pols-, elleboog-, rug-, nek- en schouderpijn. Ook voor spijsverteringsklachten, menstruatieklachten, ernstige hoofdpijn en blessures is deze behandelwijze succesvol gebleken.

Stichting KAB is een organisatie die therapeuten, werkzaam in de complementaire en alternatieve gezondheidszorg, de mogelijkheid biedt zich gekwalificeerd te registreren. Zo kunt u betrouwbare en actuele informatie verkrijgen over deze therapeuten.

Beroepsverenigingen

Als TCG-therapeut ben ik lid van beroepsvereniging ZHONG. Als vereniging stellen we hoge eisen aan onze leden. Kwaliteit en zorg staan voorop. De beroepsvereniging stimuleert haar leden dan ook zich te blijven ontwikkelen. Wie kiest voor een therapeut die is aangesloten bij Zhong, krijgt een behandeling door een goed opgeleide beoefenaar van TCG.

Vergoedingen

Het kan voor u betekenen dat u de behandelingen tot een bepaald bedrag geheel of gedeeltelijk vergoed kunt krijgen van uw verzekeraar, indien Alternatieve geneeswijze in uw pakket zit. Vraag dit eerst na bij uw verzekeraar.