Uw therapeut.

Aan het werk

Het werd tijd!

In 2005 durfde ik de sprong te wagen om voor mezelf te beginnen. Ik werkte toen nog voor een technisch bedrijf in een functie waarin ik verantwoordelijk was voor de kwaliteit van microchips voor de autoindustrie op mijn afdeling . Dat was voor mij niet de ideale omgeving. Ik had gestudeerd om allround schoonheidsspecialiste, nagelstyliste en visagist te zijn en hier en daar had ik ook al in beautyinstituten gewerkt zoals Sanadome, maar overal krijg je maar een paar uurtjes werk per week, niet genoeg om van rond te komen. Daardoor kwam ik via via bij een technisch bedrijf terecht. ik vond mezelf in een technische omgeving met een hoop machines en herrie, wel een hele schone lucht, dat dan weer wel. Ik had ontevreden collega's, ontevreden leidinggevenden en de sfeer was niet optimaal ;-). 
Ik verdiende er lekker, maar ik was niet persé heel blij want ik deed natuurlijk iets waar mijn hart niet lag. Het duurde achteraf te lang (inmiddels waren migraines een gewoonte geworden) maar uiteindelijk besloot ik voor mezelf te gaan werken, hoe spannend dit financieel ook was.

Ik kwam "toevallig" mensen tegen die ik wel eens als schoonheidspecialiste had behandeld en ze werden klant. Ik kon dus thuis het beroep van schoonheidsspecialiste oppakken en uitbreiden en het werk voor het bedrijf afbouwen.
Doordat ik inkomen had kon ik de HBO beroepsopleiding opleiding voor acupuncturist gaan volgen, want ik wilde heel graag ook mensen helpen met hun gezondheid. Daarna een uitgebreide Westers medische opleiding gevolgd en mij aangesloten bij een vooraanstaande beroepsverenging.
Mensen zeiden vaak dat ik goed kon masseren en dus ging ik dat steeds meer doen. Ik volgde de beroepsopleiding Tuina therapeut. Tuina is dé medische massage uit China en valt ook onder Chinese geneeskunde.
Daarna volgden vele nascholingen en specialisaties op het gebied van acupunctuur, zoals de belangrijkste: Musculoskeletale acupunctuur (waaronder Sportacupunctuur en Osteo Acupunctuur) en de Balansmethode van Dr. Tan.
 

Dit is typisch Barbara

  • Ik hou er wel van problemen niet al te zwaar te nemen, met een beetje humor hou ik het luchtig voor mezelf (en de patiënt).
  • Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te leren, ook privé. Nu maak ik accessoires  van macramé (plantenhangers, wandkleden) en encaustic art voor aan de muur.
  • Ik ben ook graag bezig met mijn interieur, ik volg de woonprogramma's en pas regelmatig het interieur van de huiskamer aan, een nieuwe kleur op de muur doet wonderen...
  • Ik zorg graag voor mijn twee honden en mijn dwergpapagaaitje Joep
  • Ik ben ook een planten liefhebben die graag stekjes of zaden uitwisselt, ik heb gratis pileastekjes voor je.

Als je mij zou kennen dan zou je weten dat ik..

  • heel erg veel van dieren hou, met name honden, ik heb er 2, Cookie (10 jaar) en Miley (1 jaar).
  • dol ben op Latijns Amerikaanse muziek en dansen, zoals salsa, bachata, kizomba. 
  • graag op reis ga, het liefst een bestemming waar ik ook kan scuba-diven! 
  • hou van de pokeren, nooit voor geld altijd voor de eer. :-)
Lotusbloem
Macramé wandkleed boven de bank
agapornis
Miley en Cookie