Natuurgeneeskundige behandelingen

 

Waarom een Natuurgeneeswijze?

Een natuurgeneeswijze wordt ook wel alternatieve of complementaire geneeswijze genoemd en kijkt niet alleen naar de ziekte of naar een ziek lichaamsdeel, maar naar de hele mens. Ook worden lichaam en geest als één gezien. Dit noemt men een holistische benadering.

De Chinese natuurgeneeskunde kijkt naar de hele mens én hoe hij in verhouding staat tot zijn omgeving.

Hypnotherapie zorgt ervoor dat verkregen ongewenste gedrag of ongewenste overtuigingen die je in de weg zitten om een vrij en blij leven te leiden met wortel en al eruit worden gehaald zodat je weer jezelf wordt!

Natuurgeneeswijze heeft als doel de gezondheid te bevorderen door onder andere te kijken naar de factoren die de patiënt/ cliënt beïnvloeden. Daardoor kan de oorzaak worden aangepakt.
Nog vóórdat er bij reguliere geneeskunde een aantoonbare afwijking gemeten kan worden (bijvoorbeeld in het bloed) is er vaak al een energetische disbalans in het lichaam aanwezig.
Die energetische disbalans kan met natuurgeneeswijze al behandeld worden.

Zelfgenezend vermogen

Natuurgeneeswijze gaat uit van het zelfgenezend vermogen dat ieder mens bezit. Als het goed is, is dat vermogen zo sterk dat we als we uit balans raken, door bijvoorbeeld een griepvirus, we vanzelf herstellen. Maar als het zelfgenezend vermogen te zwak is door bijvoorbeeld een verkeerde leefwijze of overbelasting, raken we alsnog onze gezondheid kwijt. Dat kan ook gebeuren met een goed zelfgenezend vermogen in combinatie met een extreem sterke ziekteverwekker.

Dat betekent dat u als patiënt of cliënt zelf grote invloed heeft op uw herstel. Uw zelfgenezend vermogen wil altijd de balans herstellen en u kunt dat ondersteunen door factoren die niet bijdragen aan uw gezondheid te elimineren zover u er invloed op hebt. En aan de andere kant kunt u de factoren versterken die een positieve bijdrage leveren, bijvoorbeeld de juiste voeding voor u persoonlijk.

 

 

 

 

TuiNa massage

 

 

 

 

 

 

 

 

Acupunctuur

 

 

 

 

Samen met uw therapeut

U mag rekenen op de hulp van uw therapeut! Uw therapeut kan u inzicht geven in de oorzaak van uw klacht. Inzicht in welke factoren het herstel bevorderen of belemmeren. Met aandacht, begrip en bewustwording komt u al een heel eind. U kunt uw manier van denken en uw leefwijze aanpassen terwijl uw therapeut u helpt uw zelfgenezend vermogen te versterken door middel van acupunctuur en TuiNa! Deze samenwerking is heel belangrijk. Op deze manier wordt de oorzaak aangepakt en is de kans op snel herstel het grootst!

Uw therapeut erkent ook de waarde van de reguliere geneeskunde en verwijst u altijd door naar de huisarts als er iets “niet pluis is”. Zij werkt ook graag samen met huisartsen en het komt dan ook regelmatig voor dat huisartsen hun patiënten doorverwijzen naar deze praktijk.
Om te weten wanneer iets “niet pluis”is en wanneer doorverwijzing noodzakelijk is, heeft uw therapeut zelf ook een gedegen opleiding Westers medische basisopleiding gevolgd. Deze opleiding omvat onder andere anatomie (bouw van het lichaam), fysiologie (werking van het lichaam), pathologie (ziekteleer), psychologie en werking van medicijnen.

U bent dus in goede handen!