Contact informatie

U kunt onderstaande gegevens gebruiken om contact op te nemen of gebruik maken van ons contactformulier.

Praktijk Barbara Kregting
Cimbaalstraat 16
6544 XX Nijmegen
Telefoon: 06-52333147

Contact formulier

Voor vragen of het maken van een afspraak , bel: 06-52333147

Schoonheidsbehandelingen en wellness

Schoonheidsbehandelingen Kregting Nijmegen

Geniet, ontspan en kom in balans

In een tijd waarin alles steeds sneller moet is het belangrijk om eens tot rust te komen en eens tijd voor uzelf te nemen. Met een schoonheidsbehandeling of ontspanningsmassage op Ayurvedische basis kunt u ontspannen, van de rust genieten en zich heerlijk laten verwennen. Ik bied u een behandelingsconcept voor lichaam en geest, met behandelingen waarin ik alleen werk met 100% natuurlijke producten, afgestemd op uw huidtype en persoonlijke constitutie (samenstelling van de elementen). U komt weer perfect in balans en u zult zich ontspannen en vitaal voelen. Uw huid krijgt weer een gezonde en frisse uitstraling en voelt zacht aan.

Deze schoonheidspraktijk werkt volgens de principes van Ayurveda, een oude Indiase natuurgeneeswijze die tot op de dag van vandaag nog steeds wordt toegepast. Praktijk Kregting past dit toe in iedere wellness- en schoonheidsbehandeling. Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen, dan kunt u altijd contact opnemen.

De principes van Ayurveda

U kunt bij Praktijk Kregting terecht voor een heerlijke wellness- of schoonheidsbehandeling. Deze behandelingen worden toegepast op basis van Ayurveda. Ayurveda betekent kennis van het leven. De wetenschap van de Ayurveda is niet gebaseerd op onderzoeksgegevens, maar op eeuwenoude en bewezen kennis. De Ayurveda is tijdloos en een op de praktijk gerichte wetenschap van het leven, waarvan de beginselen zich zonder problemen laten integreren in het normale doen en laten van elk mens.

Ayurveda heeft met ieder element van het menselijk leven te maken. Het biedt aan iedereen die op zoek is naar een grotere harmonie, vrede en een lang en gezond leven een leidraad die door vallen en opstaan zeer verfijnd en beproefd is. Er wordt uitgegaan van elementen als water, aarde, vuur, lucht en ether of sfeer die ieders lichaam beïnvloeden. Doordat de verhoudingen tussen deze elementen bij iedereen anders zijn, zien we er allemaal anders uit, gedragen we ons anders en functioneert ons lichaam anders. Praktijk Kregting past deze kennis toe bij iedere schoonheidsbehandeling.

De drie Dosha’s

De belangrijkste vijf elementen vormen de drie Dosha’s die in ieder mens aanwezig zijn:

 1. Pitta: water en vuur, de bouwstenen van een mens, stevigheid;
 2. Kapha: water en aarde, transformatie, bijvoorbeeld stofwisseling;
 3. Vata: ether en lucht, regelt alle beweging in het lichaam.

Alle drie de Dosha’s, Vata, Pitta en Kapha komen in iedereen voor. Als deze drie krachten in goede harmonie aanwezig zijn, dan voelt men zich gelukkig en gezond. En dan doen er zich geen lichamelijke of geestelijke problemen voor. Dit zorgt er weer voor dat men schoonheid uitstraalt. Bij een slechte verhouding zullen er verstoringen in de balans ontstaan, die zich kunnen uiten in mentale en fysieke klachten.

Beter voorkomen dan genezen

Bij Ayurveda gaat het niet alleen om het genezen van ziekten, maar meer op het voorkomen ervan. Het verjongen van lichaam en geest en de verlenging van de levensduur. Ayurveda leert ons dat door een bepaalde levenswijze je niet alleen ziekte kan voorkomen, verlichten of genezen, maar dat we inzicht kunnen krijgen in onszelf en de wereld om ons heen. Het doel is een lang, gezond en harmonieus leven te kunnen leiden. Hiervoor gebruiken we voeding, kruiden, gezondheidsproducten, yoga, meditatie en massagetechnieken.

Vóór een schoonheidsbehandeling (gezichtsbehandeling of lichaamsmassage) probeer ik eerst inzicht te krijgen in de verhoudingen van de elementen bij u persoonlijk. Aan de hand daarvan bepaal ik onder andere welke etherische olie ik voor u verdamp, welke massageolie ik bij u  gebruik en welke kruidenthee voor u geschikt is.

Lakshmi, bio-ecologische cosmetica

Van biologische kruiden worden Lakshmi huidverzorgingsproducten gemaakt, waar u in de salon mee verzorgd en verwend wordt! De puurheid waar deze producten mee gemaakt worden zorgt ervoor dat ze goed door de huid kunnen worden opgenomen, waardoor ze effectief hun werk kunnen doen.

Lakshmi kregting schoonheidsbehandeling

Er wordt alleen gebruikt gemaakt van wild groeiende of ecologisch geteelde planten om de balans tussen mens en natuur te behouden. Er komen dus geen dierlijke grondstoffen in voor en er worden ook geen testen op dieren uitgevoerd.

Waarom ecologisch?

Dit is een ethische keuze die het milieu beschermt en de zekerheid geeft dat het product zuiver, geconcentreerd en werkzaam is. Een zuiver natuurproduct is beter voor het lichaam en wordt gemakkelijker opgenomen. (Lakshmi is gecertificeerd met het ICEA en AIAB om de menselijke gezondheid en het evenwicht van het milieu te bewaken.)

Aromatherapie in cosmetica

De zachte geuren komen uitsluitend van de gebruikte planten en bloemen. Er worden geen synthetische parfumstoffen toegevoegd.

Aromatherapie Kregting Nijmegen

Uiterlijke schoonheid is een reflectie van innerlijke schoonheid

Dankzij Ayurveda is Lakshmi in staat om behandelmethoden, advies en producten te creëren die een betere balans tussen lichaam én geest geven. In de traditie van Ayurveda is de heilzame werking van edelstenen bekend en vertrouwd. Het beschrijft edelstenen als bijzondere vormen van gekristalliseerde intelligentie van de natuur. Lakshmi weet deze intelligentie te gebruiken voor een geestelijke balans en een stralende huid!

Heeft u niets met natuurgeneeskunde? Maar wilt u gewoon een ontspannende gezichtsbehandeling of massage van een specialiste met kundige handen waar u écht van opknapt? Ook dan bent u aan het goede adres, mijn ruime ervaring en liefde voor het vak in combinatie met kwalitatief hoge producten zorgen voor een hele aangename ervaring tijdens uw bezoek. Probeer het maar eens!

De tarieven voor Ayurvedische schoonheidsbehandelingen

Behandeling Prijs
Ayurvedisch Beauty Concept 79,-
Behandeling “Top tot Teen” 68,50
Behandeling “Lotus” 62,50
Behandeling “Lakshmi” 50,-
Harsen bovenlip 7,-
Harsen kin 9,-
Verven wenkbrauwen 10,50
Verven wimpers 16,-
Benen, armen, rug harsen Op aanvraag
Ontspanningsmassage met Ayurvedische olie 30 min 25,- aansluitend op een gezichtsbehandeling
Ontspanningsmassage met Ayurvedische olie 60 min 55,-
Ontspanningsmassage met Ayurvedische olie 90 min 77,50
Cadeaubon Voor elk bedrag of elke behandeling

Na de behandeling kunt u contant afrekenen of pinnen. Indien gewenst kan ik u een huidadvies geven. Tevens is er de mogelijkheid om  huidverzorgingsproducten voor thuis aan te schaffen. Uiteraard is dit altijd vrijblijvend.

Uw eerste bezoek

Nadat u per e-mail of telefoon een afspraak heeft gemaakt kunt u langskomen voor uw eerste behandeling. Tijdens een lekker kopje kruidenthee krijgt u een aantal vragen, waaruit zal blijken wat voor type persoon u bent volgens de Ayurveda.

Afhankelijk van uw antwoorden, kies ik een bijpassende etherische olie die ik in de behandelruimte laat vernevelen. De gekozen olie zal voortaan voor elk bezoek voor u verneveld worden. Deze wordt namelijk via de neus in het bloed opgenomen en zal u dieper laten ontspannen. Dit draagt weer bij  aan uw innerlijke balans.

Vervolgens is het tijd voor uw wellness- of schoonheidsbehandeling. Er zijn verschillende mogelijkheden. Indien u heeft gekozen voor de “Keuze”-behandeling, kunnen we bespreken welke onderdelen u in de behandeling wilt hebben. Tevens kijk ik naar uw huid en vertel ik wat er mogelijk is. Ik beoordeel uw huid en kies daarna voor de juiste huidverzorgingsproducten.

De verhoudingen zijn bij ieder mens anders en we hebben allemaal een ander uiterlijk, levensritme en stofwisseling. Dit maakt ieder mens uniek. Lakshmi huidverzorgingsproducten zijn speciaal voor deze Ayurvedische behandelingen gemaakt. Ze bevatten essentiële oliën, die door hun zuiverheid in het lichaam worden opgenomen om daar hun werk te verrichten.

TuiNa olie massage Kregting

Ayurvedische Beauty Concept, een Indiase wellnessbehandeling

 • Ontspannend en warm voetenbad met ontspannende massagegrepen voor hoofd, nek en schouders.
 • Reinigen van het gezicht, de hals en het decolleté met reinigingsmilk en tonic.
 • Voetenmassage
 • Dieptereiniging met peeling voor uw gezicht
 • Verwijderen van onzuiverheden zoals gerstkorreltjes en mee-eters.
 • Wenkbrauwen epileren (indien gewenst).
 • Uitgebreide drukpuntenmassage met warme Ayurvedische olie
 • Gezichtsmasker aangepast aan huidtype. Tijdens dit masker krijgt u een hand- en armmassage
 • Oogverzorging (indien gewenst.
 • Afsluiting met tonic, crème en een kopje kruidenthee.
 • Deze behandeling duurt circa 2 uur.

Behandeling “Top tot teen”

 • Onder het genot van een kopje Ayurvedische kruidenthee krijgt u de eerste ontspannende voetenmassage om even helemaal tot rust te komen.
 • Reinigen van gezicht met reinigingsmelk en tonic.
 • Dieptereiniging met gezichtsgommage, warme kompressen of vapozone (stoomapparaat).
 • Indien gewenst wenkbrauwen epileren.
 • Verwijderen van onzuiverheden.
 • Gezichtsmassage met warme Ayurvedische olie.
 • Gezichtsmasker.
 • Tijdens masker een tweede diepere ontgiftende voetenmassage.
 • Afsluiting met tonic en crème voor het gezicht.
 • Deze behandeling duurt circa 1,5 uur.

Schoonheidsbehandeling “Lotus”

 • Reinigen met milk en tonic van gezicht, hals en decolleté.
 • Gezichtspeeling met Papaya-enzymen, warme kompressen (of vapozone).
 • Epileren van wenkbrauwen
 • Verwijderen van mee-eters, gerstekorreltjes en dergelijke
 • Massage met Ayurvedische olie
 • Gezichtsmasker met een kopje Ayurvedische kruidenthee
 • Afsluiting met tonic en crème.
 • Alle producten worden gekozen voor uw huidtype en Ayurvedische constitutie.

Lakshmibehandeling

Deze behandeling is het toppunt van maatwerk. Iedereen heeft andere wensen. De één wilt graag verwend worden en neemt graag een behandeling vanwege de massage, een ander komt juist voor het epileren en modelleren van de wenkbrauwen. Voor sommige mensen is het reinigen en verzachten van de huid het belangrijkste. Maar niet iedereen heeft 90 -120 minuten de tijd of kan zo’n behandeling veroorloven. In de Laksmi-behandeling kunt u aangeven wat uw wensen zijn en wat u in de behandeling wilt hebben.

Bepaalde onderdelen zijn standaard, uw gezicht wordt áltijd gereinigd met reinigingsmilk en tonic. Het wordt ook altijd afgesloten met een tonic en een verzorgende crème afgestemd op uw huidtype. Maar voor de rest overleggen we wat de beste inhoud van de behandeling moet worden voor u persoonlijk.  De enige voorwaarden zijn dat het in een uur moet passen en dat het goed is voor uw huid. Er kan bijvoorbeeld niet gestoomd worden op een rode geïrriteerde huid.

U kunt kiezen uit de volgende “ingrediënten” om uw behandeling samen te stellen:
Stomen, epileren van de wenkbrauwen, epileren van haartjes op de kin, verwijderen van comedonen (mee-eters) of milia (gerstekorrels), gezichtspeeling, massage (rug of schouders of gezicht en decolleté ), gezichtsmasker. Harsen (kin, bovenlip, ondergezicht) en verven (wimpers en/of wimpers) behoort ook tot de mogelijkheden, maar daar geldt een kleine toeslag voor.

Voorbeeld A:
-standaard: reinigen met milk en lotion voor uw huidtype
-zelf gekozen: peeling, massage en masker (met producten voor uw huidtype)
-standaard: verfrissen met lotion en afsluiten met gezichtscrème

Voorbeeld B:
-standaard: reinigen met milk en lotion voor uw huidtype
-zelf gekozen: epileren van wenkbrauwen en haartjes op de bovenlip en kin, verwijderen van alle mee-eters
-standaard: verfrissen met lotion en afsluiten met gezichtscrème

Voorbeeld C:
-standaard: reinigen met milk en lotion voor uw huidtype
-zelf gekozen: epileren van wenkbrauwen, harsen bovenlip (toeslag van 2,50), verven van wimpers (toeslag van 5,25) en gezichtsmasker
-standaard: verfrissen met lotion en afsluiten met gezichtscrème

Aan alle Lakshmibehandelingen kan stomen met de vapozone gratis worden toegevoegd!

Vergoed door uw zorgverzekering?

Schoonheidsbehandelingen en ontspanningsmassages worden door de meeste zorgverzekeraars niet vergoed. Vraag dit bij twijfel na bij uw zorgverzekeraar.

Kennis en ervaring

Als therapeute en schoonheidsspecialiste heb ik de volgende opleidingen en cursussen gevolgd:

 • Opleiding schoonheidsverzorging
 • Nagelstyliste,visagie en Cidesco (verdieping schoonheidsvak en lichaamsbehandelingen).
 • Interne opleidingen van verschillende merken tijdens het werken bij verschillende schoonheidsinstituten.
 • Interne opleiding bij Lakshmi. Inmiddels 18 jaar ervaring als professioneel schoonheidsspecialiste.
 • Diverse bijscholingen.

Uw privacy is belangrijk

Er wordt vertrouwelijk met uw gegevens omgegaan. Zonder uw toestemming wordt uw persoonlijke informatie nooit verstrekt aan derden.

Vragen of een afspraak maken?

U kunt doordeweeks tot 18:00 uur bellen voor een afspraak naar nummer: 0652333147 of een email  sturen wanneer u wilt naar info@praktijkkregting.nl.

Tijdens een behandeling wordt voor de rust van de klant/cliënt de telefoon niet opgenomen. Spreekt u dan alstublieft duidelijk uw naam en telefoonnummer in met eventueel uw boodschap. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld of, indien mogelijk, op het tijdstip dat u heeft ingesproken.

Een afspraak mag tot 1 werkdag van te voren worden verzet of afgemeld, gebeurt dit te kort van te voren of helemaal niet, wordt de behandeling geheel in rekening gebracht. Maar wie vergeet nou een heerlijke behandeling!

Zen wellness Kregting

×
×
×
×